Demantij ŽRS: Mašinovođa postupio po propisu

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2022. 18:38

U medijima je objavljen snimak na kojem na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Ada nije bila spuštena rampa dok je voz prolazio.

Kako je istaknuti u pomenutim objavama "vozači su uočili voz na vrijeme i zaustavili se, te je samim tim izbjegnuta nezgoda".

ŽRS demantuju ovu vijest i mole da se ubuduće ne objavljuju ovakve informacije bez provjere sa nadležnima u ŽRS.

Oni su objavili autentičan video zapis sa nadzorne kamere putnog prelaza "Incel" u banjalučkom naselju Ada od 03.10.2022. godine.

Na video snimku koji Vam dostavljamo, jasno se vidi da je mašinovođa postupio po propisima, zaustavio se ispred putnog prelaza i nastavio laganu vožnju, bez bilo kakve naznake i mogućnosti za potencijalnu opasnost po učesnike u drumskom saobraćaju.

Podsećamo Vas da je na putnom prelazu „Incel“ 24.09.2022. godine došlo do vanrednog događaja i tom prilikom je oštećen uređaj za osiguranje putnog prelaza.

Građevinski i elektro – tehnički radovi na ponovnom aktiviranju osiguranja putnog prelaza su završeni i očekuje se puštanje u redovan sistem rada uređaja osiguranja.

Do tada svaki mašinovođa postupa po željezničkim propisima i obavezno zaustavlja voz ispred putnog prelaza, te nastavlja propisanu laganu vožnju, bez bilo kakve naznake ugrožavanja odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Željeznice Republike Srpske najoštrije osuđuju ovakav način senzacionalističkog izveštavanja, koji ne doprinosi, niti podizanju nivoa svesti i odgovornosti učesnika u drumskom saobraćaju, niti urednom i bezbednom odvijanju željezničkog saobraćaja koji se provodi na prugama Željeznica Republike Srpske.

Тагови: