Sa prosječnom ocjenom 9,74

Dervenćanka Bojana Ćorić među najboljim diplomcima medicine u Srbiji

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2021. 16:14

Dervenćanka Bojana Ćorić nalazi se među 200 najuspješnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji kojima je juče ugovore o radu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ćorićeva, koja je završila Medicinski fakultet u Novom Sadu sa prosječnom ocjenom 9,74, kaže da je medicina njena velika ljubav i da nakon završene srednje škole u Derventi nije imala dileme koji će fakultet da upiše.

„Za mene nema ljepšeg osjećaja od pomisli da znanjem i vještinama mogu da spasim ljudski život ili da ga učinim kvalitetnijim“, rekla je Ćorićeva.

Ona ističe da je bila iznenađena i zatečena kada su je pozvali iz Ministarstva zdravlja Srbije i ponudili da izabere specijalizaciju koju želi.

„Dok sam radila u Urgentnom centru na Odjeljenju urgentne interne medicine, najviše mi se dopala oblast gastroenterohepatologije i odlučila sam se za tu specijalizaciju“, kaže Ćorićeva.

Ona je svim budućim studentima koji razmišljaju da li da upišu Medicinski fakultet poručila da se ne plaše i da prate svoje snove.

„Ovaj poziv iziskuje veliku odgovornost, ali donosi veliku satisfakciju kada vidite da nekom možete da pomognete da ozdravi i da se ponovo vrati svom životu i porodici“, poručila je Ćorićeva.

Ćorićeva ima više od godinu dana radnog iskustva. Radila je kao doktor medicine u jedinici intezivne njege u novosadskom Urgentnom centru, a nakon toga je provela šest mjeseci u intenzivoj njezi Kovid bolnice u Novom Sadu.

Izabrala je specijalističke studije interne medicine u Kliničkom centru Vojvodine i subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije.

(Izvor: Srna)

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм