Banjaluka

Direktor trke "Beograd - Banjaluka" biciklima obradovao mališane u domu "Rada Vranješević"

  • 24.11.2020. 14:57

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja uručio je danas pet dječijih bicikala za štićenike Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci.

On je prije nekoliko godina pokrenuo akciju "Bicikli za našu djecu" u okviru koje svake godine obraduje mališane u jednom ili više gradova Srpske. 

"Nadam se da će ovi skromni pokloni doprinijeti da se mališani u Domu bolje upoznaju za ovim sportom, te da se zainteresuju za njega. Kad smo bili djeca, svima nam je najljepši poklon bio bicikl, te mi je drago što sam u prilici da ove mališane, koji su uskraćeni za roditeljsku ljubav, obradujem na ovaj način. Samo jedan njihov osmijeh dovoljna je satisfakcija. Trudićemo se da i u godinama koje dolaze nastavimo akciju", rekao je Kuvalja.

Biciklistički savez već tradicionalno nakon završetka Međunarodne trke "Beograd - Banjaluka" poklanja bicikle različitim ustanovama i udruženjima.

"Prošle godine smo bicikle poklonili djeci palih boraca u Trebinju, jer želimo da podstičemo da djeca od malih nogu koriste bicikl za prevozno sredstvo i na taj način popularišemo zdrav način sad, te istakao da je ovo nastavak dobre saradnje", istakao je Kuvalja.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je Savezu za donaciju, te istakao da je ovo nastavak dobre saradnje.

"Riječ je o pet bicikala za djecu osnovnoškolskog uzrasta, kojima su se mališani već unaprijed obradovali, jer vole da se bave sportskim aktivnostima kad god imaju priliku za to", rekao je Kajkut.

On je dodao da je cilj da se djeci omogući da su što više sportski aktivna, te izrazio nadu da će i biciklizam biti jedan od zastupljenijih sportova među mališanima.