ATV

Генерални директор УКЦ

Ђајић на Конгресу неуролога Србије

 • Извор: АТВ
 • 22.09.2023. 17:03

Генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић учесник је XIII/XIX Конгреса неуролога Србије са међународним учешћем који се одржава у Нишу од 21. до 24. септембра.

Главне теме овогодишњег Конгреса су Цереброваскуларне болести, Неуродегенеративне болести, Епилепсије и Демијелинизационе болести. У оквиру главних тема и едукативних семинара, на Конгресу ће бити приказане актуелности из свих области неурологије, као и неуронаука у цјелини. 

"Програм Конгреса којем присуствујем у Нишу заједно са колегама из Бањалуке и других градова Републике Српске је изузетно садржајан и свеобухватан, те као такав пружа могућност за стицање нових знања, неизоставну дискусију са мојим колегама, уваженим љекарима и стручњацима, са којима увијек врло радо размијеним искуства. Често је ово прилика за успостављање будуће сарадње са стручњацима из Србије кроз едукацију на којој инсистирам откако сам на челу највеће здравствене институције у Републици Српској. Република Српска има одличну сарадњу са Србијом, чији љекари свјетског гласа су наши стални сарадници и едукатори наших љекара и медицинског особља, на чему сам неизмјерно захвалан. Конгрес је још једна прилика за спој теоретског знања и свакодневне клиничке праксе“, изјавио је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.