"Приме" сок

Дјеца у БиХ луде за соком од 16 КМ: Богата купују и препродају гутљај

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 26.10.2023. 06:50

Скупоцјени сок “Приме” у Босни и Херцеговини направио је пометњу међу омладином, поготово оном која су зависна о друштвеним мрежама, јутјубу и дигиталним платформама.

Пометња је вјероватно настала због цијене. У Америци кошта 2 долара, док у Босни и Херцеговини кошта невјероватно 16 КМ и купује се на бензинским пумпама пише Црна-Хроника.

Сок ПРИМЕ су осмислили двојица спортиста Американац и Енглез који су схватила да им је умјесто да се бију, паметније да зараде паре. Нажалост сок је скуп то те мјере да млади који купе Приме на школском одмору другарима наплаћују гутљај тог напитка из чепа.

Beograđanka uhvatila muža u prevari i objavila snimak

Beograđanka uhvatila muža u prevari i objavila snimak

“Сва д‌јеца која имају новца да купе тај сок и они тај сок купе и однесу га у школу, и онда другој д‌јеци наплаћују да узме гутљај тог сока или чак и да помиришу тај сок. Када би родитељ сваког радно дана својим двоје д‌јеце давао новац само за овај сок, отишла би цијела једна минимална плата. Цијела плата за само пола литре сока на одмору”

Приме сок се може пронаћи и у претпродаји преко OLX-a а продавачи га продају по цијени од 22 КМ и 35 КМ.Кренете с д‌јететом напоље, оно затражи неки сок, јесте скуп, али на крају попустите и купите. Кад оно – сок није за д‌јецу.

Такво своје искуство подијелио је недавно један домаћи корисник Твитера. Како каже, у саставу је видео да је сок намијењен само одраслима, али да су д‌јеца масовно почела да га пију јер га рекламирају популарни јутјубери из Америке.

У опису продаваца у БиХ се наводи да је Приме напитак намијењен свим спортистима и физички активним људима будући да пружа одговарајућу хидратацију и да не садржи кофеин и глутен.

Opasan čaj se prodaje na OLX, zabranjen u EU

Opasan čaj se prodaje na OLX, zabranjen u EU

Сокови Приме садрже мјешавину филтриране воде, кокосове воде, сукралозе и калијум ацесулфама (вјештачких заслађивача), као и природних арома. Приме такође садржи бројне витамине и минерале, укључујући витамине Б6 и Б12, магнезијум, калијум и калцијум. Приме Energy садржи и око 200 mg кофеина, док Приме Хидратион не садржи кофеин.

Родитељи да посебно обрате пажњу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?