AMS

Dobar dan za vožnju, kolovozi suvi uz mjestimičnu vlažnost

  • 21.02.2019. 09:20

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a poledica je moguća naročito u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, preko Manjače. 

I na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona. 

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. 

Saobraćaj je izmijenjen i zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju. 

Zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" na auto-putu Gradiška-Banjaluka do 30. aprila je izmijenjen režim saobraćaja. 

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani. 

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta. 

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice. 

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na putevima uz rijeke Bosnu, Vrbas i Drinu, kao i putevima Čapljina-Studenci i Stolac-Neum. 

Kolovozi su suvi i mjestimično vlažni, a poledica je moguća na zasjenjenim dijelovima puteva preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. 

Odroni su učestali na brojnim dionicama. 

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Saobraćaj za sve kategorije vozila potpuno je obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм