Dobojlije ponosne

Doboj se našao na listi američkog magazina "Forbs"

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2022. 19:19

Doboj je stigao i u prestižni američki magazin "Forbs". Našao se na listi top pet najpotecenjenijih gradova na Balkanu, koje bi, svakako, trebalo posjetiti jer imaju veliki turistički potencijal. Dobojlije ponosne. Turiste bi, kažu, prvo odvele da posjete tvrđavu.

"Evo stari grad, imamo lokala lijepih, imamo šetališta. Svega ima u Doboju. Najbitniji je marketing, da svijet čuje za to."

"Sve ljepote našeg grada, prvo kula, pa restorani pa sve ostalo. Šta reći da ne valja, sve valja", kažu Dobojlije.

To što se Doboj našao na Forbsovoj listi je velika stvar, kažu u gradskoj Turističkoj organizaciji. Doboj je, poručuju, centar dešavanja zbog svih saobraćajnica koje prolaze kroz grad, od željezničkog do drumskog saobraćaja. 

"Turizam je na selu prosvjetao, radimo na domaćim proizvodima, na adrenalinskom sportu. Otvorili smo nedavno adrenalinski park. Radimo na uređenju Gotilja, jednog od najljepših vrhova Ozrena. Radimo na tvrđavi, nedavno smo osvijetlili tvrđavu", rekla je Vanja Vanovac, direktor Turističke organizacije Grada Doboja.

Magazin "Forbs" je, na neki način, dao i smjernice gradskoj upravi. Jasno je, poručuje gradonačelnik, u kojem pravcu Doboj mora ići. 

"Ono što nas obavezuje je da u narednom periodu usmjerimo snagu i energiju upravo u tom potencijalu koji prepoznaju svejtski magazini a mi sami koji živimo ovdje to i ne vidimo u tom obliku", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ove godine u Doboju je zabilježeno 30.000 noćenja i 12.000 posjeta tvrđavi Gradina. Upravo je ovu tvrđavu, sa koje se pruža prelijep pogled na grad, "Forbs" prepoznao kao drevnu građevinu velikog potencijala.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)