Predsjednik Srpske

Dodik: Jedan inkubator ide na Kosovo, spremni da pomognemo i bolnicama u FBiH

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2022. 20:51

"Ponosan sam na sve što smo učinili. Akcija je postala sastavni dio našeg društvenog i javnog života. Ova akcija govori najbolje o nama. Svi smo dio jedne velike akcije. Važno je da smo zajedno i da nas što više ima i večeras ćemo se prebrojati i znati tačno koliko nas je htjelo i imalo želju da se to uradi".

Rekao je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima"..

Naglasio je da nije oklijevao da baš nabavka inkubatora bude motiv ove akcije.

"Ova akcija izaziva jedan drugi osjećaj nego bilo koji drugi. Ono što je važno da uradimo jeste da baš ovdje pokažemo da smo zajedno i da nabavimo svih 10 neophodnih inkubatora. I još jedan", rekao je Dodik i dodao:

"Deset plus jedan koji će otići bolnici u Kosovkoj Mitrovici. Spremni smo da pomognemo i porodilištima u FBiH ukoliko bude sredstava".

Kako je rekao ovo je akcija koja govori najviše o djeci.

"nima koji dolaze, onima čiji plač obraduje roditelje ali i sve nas, onima koji će biti uspješni doktori, inžinjeri, političari...", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ponosan na sve saradnike koji godinama podržavaju akciju.

"Pomnosan sam na saradnike koji već 13. put provodimo ovu akciju i nećemo da prestanemo i vjerujem da će ova akcija ostati obilježje ove Republike i ovog naroda. Neka živi Republika Srpska i neka živi svako novorođeno dijete", poručio je Predsjednik Srpske.

On je obećao i razvoj Helikopterskog servisa, jer je njegova uloga veoma značajna u spasavanju života.

"Mnogo toga zavisi od brzine i zato ćemo razvijati i ovaj segment Preko 90 odsto letova oni obave u humanitarne svrhe", istakao je Dodik.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм