ATV

Предсједник Републике Српске

Додик: Наставак улагања у здравствени сектор Српске

 • Извор: СРНА
 • 09.11.2023. 14:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће изградњом нове болнице у Требињу и реконструкцијом у Зворнику и Приједору бити окончана обнова комплетног болничког сектора у Српској, након чега ће пажња бити усмјерена на друге области у здравству, попут искоришћења бањских потенцијала за рехабилитацију.

Након уручења транспортног инкубатора и опреме за новорођенчад у Болници Требиње, Додик је изјавио новинарима да ће се наредних година, у сарадњи са локалним заједницама, радити на томе да сви домови здравља буду доведени на највећи могући ниво, а за пет година поново ће се улагати у нову опрему у болницама.

Подсјетивши да је у прошлогодишњој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" прикупљено око 1,1 милион КМ од појединаца, установа и институција, предсједник Српске је нагласио да је приликом набавке опереме из тих средстава све било препуштено Удружењу педијатара Републике Српске који су одлучивали шта је потребно.

Додик уручио инкубатор и медицинску опрему Болници у Требињу

Додик уручио инкубатор и медицинску опрему Болници у Требињу

"Посебно ми је драго кад видим ентузијазам код медицинског особља, јер сва опрема коју набављамо може да буде бескорисна ако немате људе који су привржени послу и воле посао који обављају, а опрема је ту да им помогне и олакша", рекао је Додик.

Он је навео да је укупна вриједност опреме која је набављена у овој хуманитарној акцији око 1,2 милиона КМ и да је распоређена породилиштима широм Српске.

Додик је најавио да ће се наставити са занављањем опреме у болницама јер се технологија брзо развија, те указао да је неопходно обезбиједити и квалитетну едукацију медицинског особља за њено коришћење.

Агенција за безбједност хране се огласила о Кока-Колиним производима у БиХ

Агенција за безбједност хране се огласила о Кока-Колиним производима у БиХ

"Ови инкубатори биће дио опреме за нову болницу у Требињу и биће набављено све што буде неопходно да би била комплетно опремљена, прије свега за грађане Требиња, који заслужује савремену болницу", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је захвалио медицинском особљу у требињској болници што је истрајало да ради у старој болници у условима који су, како је рекао, морали да буду бољи, док не буде завршена нова, чија је вриједност око 128,5 милиона КМ и финансира се директно из буџетских средстава.

Болница Требиње је у прошлогодишњој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" која с реализује под покровитељством предсједника Српске Милорада Додика, добила транспортни инкубатор, два стационарна инкубатора, колица за интрахоспитални превоз новорођенчади, пулсни оксиметар и перфузор, а вриједност опреме је скоро 115.000 КМ без ПДВ-а. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.