8. март

Додик подијелио цвијеће на Тргу Крајине: Српска ће донијети све прописе с циљем заштите жена

  • 08.03.2024. 12:57

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће у Републици Српској бити донесени сви неопходни закони и прописи с циљем заштите жена у друштву.

Додик је рекао да се обиљежавањем Међународног дана жена жели скренути пажња на положај жена у друштву, да се тај положај осигура и да друштво буде без насиља над женама.

"Донијећемо све неопходне прописе и законе који ће стабилизовати и заштитити жене у друштву", рекао је Додик новинарима, након што је поводом 8. марта подијелио цвијеће суграђанкама на Тргу Крајине у Бањалуци.

Додик је истакао да се Дан жена обиљежава у цијелом свијету и на најбољи могући начин у Републици Српској, истичући да ово није само симболика већ нешто што је традиција у нашем друштву и што представља хтијење жена и мушкараца.

Он је свим женама у Српској честитао 8. март.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић честитала је Међународни дан жена свим дамама у Републици Српској са жељом да наставе да буду успјешне у свом породичном и професионалном животу.

Цвијановићева је истакла да је лијеп обичај окупљања на Тргу Крајине да се са дамама подијели радост овог празника.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић рекао је да су се данас окупили на Тргу Крајине како би указали на оно што треба радити сваки дан - поштовати и уважавати жене и бити им подршка у свему.

Пратите нас и путем Вибера