Predsjednik Srpske

Dodik poklonio "Azbučicu" svim prvačićima u Srpskoj

  • Извор: СРНА
  • 01.09.2023. 11:49

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučio je da svim učenicima koji polaze u prvi razred osnovne škole u Republici Srpskoj pokloni knjigu "Azbučica".

Iz Kabineta predsjednika Republike saopšteno je da će od sutra do kraja naredne sedmice svi učenici prvih razreda u Srpskoj, njih više od 10.000, dobiti ovu vježbanku, posvećenu prije svega učenju čitanja i pisanja, koja na 163 stranice, prema najsavremenijim pedagoškim standardima, uvodi djecu u svijet pisanja i čitanja ćirilice.

Ova vježbanka je koncipirana tako da djeci omogući da uče kroz zabavu zbog čega se u njoj nalazi veliki broj interaktivnih zadataka, mozgalica, sjeckalica, rebusa i slagalica prilagođenih djeci koja uče čitanje i pisanje.


Cvijanović: Građani Srpske imaju pravo na proteste, niko iz FBiH ih ne može spriječiti

Cvijanović: Građani Srpske imaju pravo na proteste, niko iz FBiH ih ne može spriječiti

"Odlučio sam da vam poklonim ovu knjigu jer će ona pomoći da naučite da pišete i čitate, da naučite našu azbuku, našu ćirilicu. Ova knjiga će pomoći da napišete svoje prve poruke baki i djedu, roditeljima i drugarima, da pročitate svoju prvu knjigu i prvu pjesmu, a neki od vas i da stvore svoje pjesme, priče i knjige! Drago mi je što na ovaj način mogu biti dio vašeg polaska u školu", naveo je predsjednik Srpske u pismu svim prvačićima u Srpskoj.

Dodik je poželio da polazak u školu i školovanje budu put novog znanja, novih drugarstava i prijateljstava.

"Neka svaki novi školski dan i svi raspusti koji dolaze ispune djetinjstvo i odrastanje radošću, radoznalošću, maštom, srećom i ljubavlju! Želim da znate i nikada ne zaboravite da je svako od vas koji je sada krenuo u školu najveće bogatstvo Republike Srpske i da će vaša Republika Srpska uvijek biti zemlja koja vas voli!", poručio je predsjednik Republike Srpske.


Wizz Air gasi linije na bh. aerodromu: Ovo su termini posljednjih letova

Wizz Air gasi linije na bh. aerodromu: Ovo su termini posljednjih letova

U Republici Srpskoj danas je počela nastava za oko 118.000 učenika. U klupe osnovnih škola sješće oko 8.900 prvačića.

Пратите нас и путем Вибера