Jačanje međunarodnih odnosa

Dogovorena saradnja između ruskog Kotovska i Laktaša

  • Извор: РТРС
  • 08.07.2022. 16:16

U okviru jačanja međunarodnih odnosa među bratskim državama, predstavnici grada Laktaši i grada Kotovsk (Tambovska oblast, Rusija) održali su juče onlajn sastanak, na kome je dogovorena kulturna, sportska i ekonomska saradnja.

U ime poslaničkog korpusa Kotovska sa pozdravnim govorom srpskim kolegama se obratio predsjednik Gradskog vijeća narodnih poslanika Aleksandar Kočetkov.

Gradonačelnik grada Laktaši Miroslav Boić je napomenuo da gradovi imaju mnogo zajedničkog, počevši od broja stanovnika do usmjerenosti oba grada na ekonomski razvoj.

Јoš jedan učesnik sastanka, generalni sekretar Srpske Kraljevske akademije inovacionih nauka, profesor Velibor Stević, skrenuo je pažnju da se sastanak održava na poseban dan, datum početka antifašističkog pokreta u zemljama bivše Јugoslavije 7. jula 1941. godine.

Gradonačelnik Kotovska Aleksej Plahotnikov pozvao je kolege iz Republike Srpske da učestvuju na Međunarodnom Pokrovskom sajmu, koji je planiran od 8 do 9. oktobra u regionalnom centru i postaće vrhunac praznika posvećenih 85. godišnjici Tambovske oblasti.

Tokom video sastanka strane su se dogovorile da razvijaju predloge za dalju kulturnu, sportsku i ekonomsku saradnju.

Događaj je moderirao Dmitrij Galcinov, zamjenik načelnika Uprave za ekonomska pitanja Kotovska. Sastanak je održan uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Тагови: