Метеоролог

Ђорђевић: Вјетар ће слабити током дана

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2023. 10:40

Метеоролог Милица Ђорђевић каже у АТВ јутру да ће данас бити доста вјетровито и да се очекује јак и повремено олујни југо који ће бити најинтензивнији у Крајини.

"Данас ће бити доста вјетровито, поготово у првом дијелу дана. Јак и повремено олујни југо, најинтензивнији у Крајини поготово у вишим предјелима на западну. Мало слабији удари вјетра на крајњем југу, а приликом проласка хладног фронта преко нашег региона биће и нешто јачих пљускова који неће дуго трајати", каже Ђорђевић.

Она истче да ће киша падати само током неколико сати.

"Током дана ће вјетар почети да слаби, а у наредна два три дана ће бити угодно топло. Вјетар ће ослабити, температура и даље висока за овај дио године, а кише ће падати у Херцеговини. Када се сабере, скоро као прољећно вријеме", каже Ђорђевић.

Она напомиње да се вијести о олујним невременима у Европи не односе на наш регион.

"Ми смо на периферији тог циклона који се одржава у Европи скоро двије седмице и како се систем премјешта ка нашем региону добијемо јак јужни вјетар као што је био и претходне седмице. Јака олуја која је најављена не односи се на наш регион, него на сјевер Италије, дијелове Словеније гдје већ има обилних падавина", каже Ђорђевић.

Иако смо полако загазили у календарски хладније доба, назнака о снијегу и драстичном захлађењу још увијек нема.

"Имали смо средином октобра када је захладнило да је на врховима пала која пахља. И даље је све претопло да би имали сњежне падавине. Овакво топло вријеме ће се одржавати до 4. новембра, тек тада имамо назнаку да би могао да стигне нешто хладнији ваздух до нашег региона, али ни тада неће бити специјално хладно, али опет примјереније годишњем добу. Тада би могло на највишим планинама да почне да се јављају прве пахуље, али неки значајнији снијег није у најави", каже Ђорђевић.

Овај октобар ће бити најтоплији откада се врши мјерење истиче Ђорђевић, а чак је за степен топлији од претходно рекордно топлог октобра.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.