Rastući trend

Dostava na kućni prag postala svakodnevna navika građana

  • Извор: АТВ
  • 12.07.2022. 17:00

Pandemija virusa korona dovela je, između ostalog, do stvaranja novih navika i trendova. Jedan od trendova je i dostava hrane, osnovnih životnih namirnica, ali i drugih proizvoda i usluga na kućni prag – a čini se da ovaj trend nije prolazan.

Naime, tokom lokdauna, mnogi građani nisu bili u mogućnosti da lično odu u nabavku svih potrepština, pa su drugi to radili umjesto njih. Na ovome su, logično, najviše profitirale dostavne / kurirske službe.

Provjerili smo sa građanima i dostavljačima kakva je situacija sada kada su mjere povučene, a ograničenja ukinuta.

Od hrane do velikih buketa

Upitali smo Banjalučane šta najčešće naručuju preko dobavljača i šta je najneobičnija stvar koja im je stigla na kućni prag.

„Naravno, najviše naručujem hranu, jer tako uštedim mnogo vremena, a često zbog poslovnih obaveza ne mogu da odem u kupovinu. Na ovaj način mi stigne sve što hoću. Mogu da naručim hranu iz omiljenog restorana iako mi je fizički daleko“, rekla je Jelena K. za ATV.

S njom se slaže i Jana L. koja navodi da ova usluga olakšava mnoge stvari, pogotovo kada vam nešto hitno treba a malo je vremena da se lično obavi.

„Nekada se desi da se društvo okupi kod mene i desi se da nam nestane grickalica ili pića, a ne da nam se ići do marketa pa nam je usluga dostavljača spas“, priča ova Banjalučanka.

Da se na kućni prag dostavljaju razne stvari kaže za ATV i Darija Đ. koja nam je ispričala kako joj je putem dostavljača jedan dečko poslao veliki buket cvijeća.

Građani navikli da im je sve na dohvat ruke

Da građani kupuju sve i svašta putem dostavne službe potvrdili su nam i iz kompanije „Zapp dostava“ koji navode da su se građani baš navikli da im sve bude na dohvat ruke.

„Građanima je ostala ta navika da im se sve dostavi pred njih, na kućnu adresu. Mislim da se vode time da im je lakše putem aplikacije ili računara kliknuti i naručii šta im treba nego da se spreme i odu u nabavku“, navode iz „Zapp dostave“.

Dodaju da građani naručuju sve i svašta preko dostave te da će se ovaj trend nastaviti i u buduće.

„Najviše se naručuje hrana, to definitivno, ali traže građani i druge stvari poput pića, namirnica, čak i lijekova. Jednostavno sve što se može odraditi na ovakav način koristi se maksimalno. Očekujemo da će u neko buduće vrijeme ljudi naručivati skoro sve putem dostave, te da će se ovo širiti na mnoge segmente društva“, kažu oni.

Korisna stvar, ljenost ili samo trend, ipak, moramo priznati da je lijepo kada nam nešto što želimo donese neko drugi.

Тагови: