Фонд солидарности

Два милиона КМ за санирање посљедица афричке свињске куге

  • Извор: АТВ
  • 08.11.2023. 12:45

Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске донио је одлуку да исплати 2.000.000 КМ корисницима за превазилажење посљедица изазваних аафричком кугом свиња и санирање поремећаја на тржишту те обнову свињског фонда.

Фонда солидарности је на сједници, која је одржана данас у Бањалуци, донио Одлуку о исплати дијела средстава директне подршке корисницима у укупном износу од 2.000.000 КМ за превазилажење посљедица изазваних наведеном заразном болешћу животиња.

„Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког корисника донијети Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. За реализацију ове одлуке задужују се Фонд солидарности Републике Српске, Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде“, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Претходно је Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске усвојио  статут којим се уређује организација, дјелатност, органи, као и друга питања од значаја за рад и пословање Фонда солидарности Републике Српске.

Подсјећају да је Фонд солидарности je правни сљедбеник Фонда солидарности за обнову Републике Српске и Компензационог фонда Републике Српске и преузима њихова права и обавезе. 

„Циљ Фонда солидарности је пружање помоћи на начелима солидарности усљед елементарних непогода, природних, техничко-технолошких и еколошких катастрофа, заразне болести људи и животиња, озбиљних поремећаја на тржишту и свих других непредвиђених догађаја чије наступање, као и посљедице се не могу предвидјети“, наведено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.