Fond solidarnosti

Dva miliona KM za saniranje posljedica afričke svinjske kuge

  • Izvor: ATV
  • 08.11.2023. 12:45

Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske donio je odluku da isplati 2.000.000 KM korisnicima za prevazilaženje posljedica izazvanih aafričkom kugom svinja i saniranje poremećaja na tržištu te obnovu svinjskog fonda.

Fonda solidarnosti je na sjednici, koja je održana danas u Banjaluci, donio Odluku o isplati dijela sredstava direktne podrške korisnicima u ukupnom iznosu od 2.000.000 KM za prevazilaženje posljedica izazvanih navedenom zaraznom bolešću životinja.

„Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog korisnika donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Za realizaciju ove odluke zadužuju se Fond solidarnosti Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Prethodno je Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske usvojio  statut kojim se uređuje organizacija, djelatnost, organi, kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Podsjećaju da je Fond solidarnosti je pravni sljedbenik Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Kompenzacionog fonda Republike Srpske i preuzima njihova prava i obaveze. 

„Cilj Fonda solidarnosti je pružanje pomoći na načelima solidarnosti usljed elementarnih nepogoda, prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških katastrofa, zarazne bolesti ljudi i životinja, ozbiljnih poremećaja na tržištu i svih drugih nepredviđenih događaja čije nastupanje, kao i posljedice se ne mogu predvidjeti“, navedeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera