Bilježe prekršaje

Dvanaest stacionarnih kamera počinje sa radom u dobojskoj regiji

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2022.18:23

Saobraćajne, ali i ostale prekršaje na području dobojske regije bilježiće dvanaest stacionarnih kamera. Od toga su četiri raspoređene u Doboju i uskoro bi trebalo da počnu sa radom. Građani to s nestrpljenjem čekaju i vjeruju da će uticati na vozače da smanje gas.

Očekivanja, da će kamere da poprave stanje bezbjednosti saobraćaja, ima i policija. Komisija, koju osim njih čine predstavnici ministarstva saobraćaja i veza i Puteva Srpske, kažu, obavlja posljednje pripreme za puštanje u rad.

"Uglavnom napajanja su urađena što se tiče elektro Doboja optika je povezana, te mislim da još jedna kamera tamo prema Brodu, neke tehničke probleme ima, bile su na dva sa jedne je otklonjena tako da očekujemo da se vrlo brzo puste u rad", rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Na neke vozače su kaže policija već uticale. Nakon što su kamare postavljene primijetili su da u njihovoj blizini vozači smanjuju brzinu. Osim četiri u Doboju po dvije kamere postvljene su u Tesliću, Brodu i Derventi, te po jedna u Stanarima i Modriči. 

Tagovi: