Педагошки факултет у Бијељини

Едукација за туристичке аниматоре и туристичке пратиоце

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2024. 11:13

Два студијска програма цјеложивотног учења, а из области туризма, промовисана су на Педагошком факултету у Бијељини. Ради се о двије важне обуке - за туристичке аниматоре и туристичке пратиоце. Двије су то важне улоге у сектору туристичких услуга, сматрају представници Педагошког факултета. Ово ће бити подршка туристичким агенцијама, аниматор ће на терену повећати задовољство туриста, као и пратилац који се бави техничким и формалним питањима туристичких путовања.

"Аниматори јесу у директној интеракцији са туристима. Они врло често и представљају некакав генерални мотив за позитивне ставове о туристичким организацијама тако што су свједоци једне добре вербалне комуникације са туристима у жељи да се на што бољи начин анимирају у просторима гдје бораве туристи или гости. Они могу радити у хотелима, у бањским комплексима, у воденим парковима, на крузерима и тако даље и нама је у интересу да кроз овај програм ми осмислимо унапређење њихових знања како би на терену смањили незадовољство туриста“, каже професор на предмету Друштвена географија и туризам на Педагошком факултету Бијељина Александар Ђурић.

"Ми смо организујући кампове у природи са дјецом у посљедњих годину дана, а и то сте информисани да радимо, ушли у ту проблематику и видјели да имамо простор да допринесемо на неки начин образовању одређених категорија у туризму, прије свега туристичких пратилаца и аниматора, и ево, родила се идеја да направимо два студијска програма, односно два цјеложивотна која трају по један семестар“ , рекао је декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић. 

На овај начин и туристичке агенције имају шансу да упуте своје запослене на обуку, а све у циљу што квалитетније услуге на терену. Овај пројекат подржао је и министар трговине и туризма у Влади Републике Српске. С обзиром на то да Српска има све боље резултате у броју долазака и ноћења туриста, за ову област, врло је значајна едукација кадра у туризму, каже Денис Шулић. 

"Оно што је интересантно је да број долазака страних гостију у Републику Српску из године у годину расте и прошлу годину смо завршили са укупно 57 одсто долазака страних гостију и толико су учествовали у броју ноћења у самој Републици Српској, у статистици. Што значи, да у Српску долазе људи који се можда први пут сусрећу са самом Републиком Српском и да би задржали те људе, али и да би повећали број људи који ће доћи у Републику Српску, потребно нам је да радимо на едукацији нашег кадра“, каже министар трговине и туризма у Влади Српске Денис Шулић.

Специфичне предности Републике Српске су нетакнута природа, добри домаћини и одлична гастрономска понуда и све то треба да се заокружи са добром, едукованом радном снагом у туризму, да представе туристима оно најбоље што Српска има, истакао је министар Шулић.  Све то анимираће поновни долазак туриста, али и долазак већег броја људи у Републику Српску.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!