Bosanski Petrovac

Episkop Sergije: Vjera da bude čista i iskrena

  • 12.07.2019. 12:56

Za vjeru je bitan kvalitet - da je čista, iskrena, da čini dobro i da voli bližnjeg svoga, poručio je danas Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

"Nije bitno koliko nas ima, nego je bitan kvalitet naše vjere, da bude čista i iskrena, vjera ljubavi, koja čini dobro i voli Boga neprestano i bližnjeg svoga", rekao je vladika Sergije, prilikom obilježavanja slave Sabornog hrama u Bosanskom Petrovcu.

Episkop je u besjedi naglasio da najprije treba tražiti Carstvo nebesko, a ostale ovozemaljske potrebe i zdravlje Bog će dati.

Vladika Sergije je rekao da su Sveti apostoli Petar i Pavle na samom rađanju Crkve bili njeni najveći propovjednici i misionari, saopšteno je na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke.

Nakon što su blagoslovljeni slavski kolač i slavsko žito, za sve okupljene je u prostorijama Eparhije pripremljena slavska trpeza ljubavi.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм