Временска прогноза

Ево када стиже снијег у Српску!

  • 19.11.2023. 14:27

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће преовладавати топлије вријеме, увече ће у појединим крајевима падати киша, а захлађење са снијегом очекује се од уторка, 21. новембра.

Ујутру ће бити умјерено облачно, у вишим предјелима на истоку очекује се слаб мраз, а око ријека и по котлинама понегдје магла.

Током дана биће топлије уз постепено наоблачење од југа и запада. Више сунчаних периода очекује се на истоку. Увече ће на сјеверозападу почети да пада киша, а у ноћи ће падавине јачати и постепено захватити западне и јужне предјеле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Кључа на Исланду

Кључа на Исланду

Дуваће слаб и промјенљив вјетар у првом дијелу дана, а затим слаб до умјерен југозападни.

Јутарња температура ваздуха од један до седам, у вишим предјелима од минус три, а максимална дневна од 11 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме, уз умјерену облачност.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Иван Седло, Чемерно пет, Соколац, Хан Пијесак шест, Kалиновик седам, Бугојно, Приједор, Сарајево, Сребреница, Србац, Kнежево, Мркоњић Град осам, Шипово, Гацко, Нови Град, Рудо, Сански мост девет, Билећа, Вишеград, Фоча, Добој, Широки Бријег, Зеница 10, Бањалука, Бихаћ, Рибник, Ливно, Тузла 11, Бијељина, Мостар 12, Неум 13 и Требиње 14 степени Целзијусових. 

Снијег и лед оковали овај дио Европе, температура пала на -33: Пријети поларни ваздух

Снијег и лед оковали овај дио Европе, температура пала на -33: Пријети поларни ваздух

Метеоролози за уторак, 21. новембра, најављују захлађење уз јачу кишу и пад температуре, а пролазно ће дувати и јак сјеверни вјетар.

Снијег ће прво почети да пада у брдско-планинским предјелима, уз формирање и пораст сњежног покривача. На истоку ће поподне и крајем дана киша прећи у сусњежицу понегдје и у нижим предјелима.

Максимална температура ваздуха од шест до 10, на југу до 15, а увече због захлађења температура ће бити од три до девет, у вишим предјелима од минус један степен.

Хладније са кишом биће у сриједу, 22. новембра, а у брдско-планинским предјелима снијег ће и даље падати па се очекује пораст сњежног покривача.

Током дана уз пад температуре, мјестимично ће киша прећи у сусњежицу и снијег и у нижим крајевима, а до краја дана падавине би могле престати. Увече ће бити све хладније.

Вријеме данас сунчано и хладно

Вријеме данас сунчано и хладно

Јутарња температура ваздуха од један до пет, на југу до девет степени, а у вишим предјелима од минус три, а највиша дневна од три до осам, на југу до 11, а у вишим предјелима од минус један.

Хладно и суво биће у четвртак, 23. новембра, снијег ће провејавати само понегдје на истоку, а на југу ће повремено падати слаба киша.

Јутарња температура ваздуха од минус два до два, на југу до седам, а у вишим предјелима од минус пет, а највиша дневна од два до шест, на југу до 12, а у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.