Приједор

Ево шта се тренутно највише продаје на Градској тржници

  • Извор: АТВ
  • 06.04.2024. 19:29

Цијене воћа и поврћа на Градској тржници су на нивоу прошлогодишњих, можда чак и ниже, причају продавци у Приједору. Продаја је мало боља сад за вријеме поста, али опет се не купује у неким великим количинама.

Најтраженији тренутно у овом периоду је кромпир.  

"Млади кромпир је 2,5КМ и тако исто и купус 2,5КМ. Краставац од 2 до 3 тако исто и парадајз. Све је то релативно јефтино. Салата је 2 марке, шпинат и блитва 3", каже Жељко Перовић, продавац на тржници у Приједору.

Купујемо онолико колико смо у могућности. Цијене су такве какве су, истичу грађани. 

"- Живим на селу, имам све своје, али шта знам, добре су цијене, може се''

- Не купујем баш на килограме, али може се некако''

- Купујем, ту су тако те цијене. Неке су мало скупље, али врло тешко", кажу грађани.

У Удружењу за заштиту потрошача "ДОН" мишљења су и да би продавци требали да обрате пажњу на цијене. Грађани се свему томе покушавају прилагодити, али све теже то подноси кућни буджет.   

"Мислим да и трговци морају обратити пажњу сада на понашање потрошача, јер ћемо имати огромне количине робе која ће бити при истеку рокова и неће бити за продају. Мислим да су то губици и за трговце. Нешто што је на нашем тржишту актуелно то је ово смањење грамаже производа, а цијене су и даље високе за тако малу грамажу", каже Муриса Марић, извршни директор Удружења грађана "ДОН".

Продавци очекују да ће се продаја у наредном периоду побољшати, јер се ближе празници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.