До 10. новембра

ФБиХ: Отворен позив за под‌јелу 600 марака помоћи

  • Извор: Радио Сарајево
  • 24.10.2023. 11:10

Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић објавио је да је јавни позив за селекцију домаћинстава за под‌јелу ЕУ помоћи с циљем превазилажења енергетске кризе, односно подршке у куповини огрјева за зимску сезону отворен јуче, 23. октобра, те да ће се грађани моћи пријављивати до 10. новембра 2023. године.

Пријава је врло једноставна:

Пријавни образац може се преузети у општини и на лицу мјеста попунити и предати. Пријаве се могу преузети и на веб страницама Владе ФБиХ, Федералног министарства рада и социјалне политике, на страницама кантоналних министарстава и општина, с тим да ако се преузимају електронске пријаве онда оне морају бити испринтане, попуњене и потом са осталом документацијом предате у надлежну општину.

Пријаве се предају у општинама, по мјесту пребивалишта.

Сударила се два брода, један потонуо: Трага се за несталима

Сударила се два брода, један потонуо: Трага се за несталима

Уз пријаву је потребно још предати ципс пријавнице свих чланова домаћинства, кућну листу и доказ о банковном рачуну јер је то начин да средства буду уплаћена крајним корисницима. Корисници пензија који пензије примају путем поште, а немају отворен рачун у банци, у пријавном обрасцу требају навести име и презиме власника рачуна, број рачуна и назив банке (некога од сродника).

Категорије које по Програму утрошка средстава имају право пријавити се на јавни позив јесу домаћинства у којима живи пензионер са минималном или загаратованом пензијом; домаћинства у којима живе приматељи сталне новчане помоћи; домаћинства у којима живе д‌јеца која су на федералном д‌јечијем додатку и домаћинства у којима је дијете које нема једног родитеља, а у овој категорији, уз наведену документацију, потребно је приложити и родни лист д‌јетета или смртни лист родитеља, зависно је ли родитељ непознат или је умро.

Стравични призори:

Стравични призори: "Супер магла" направила хаос, судар 158 возила!

Јавни позив отворен је до 10. новембра, а пријаве се подносе у надлежним опћинама. Раније је саопштено да свако домаћинство може добити максимално 600 КМ помоћи.

Пратите нас и путем Вибера