Импозантан број

Фоча пуна студената, потребни нови домови

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2024. 19:35

Док се на већини факултета хватају за главу због све мањег броја студената на фочанском Медицинском факултету тих проблема нема.

Око 1.800 студената тренутно стиче знање у овој високошколској установи.

"Од тога неких 300 на студијском програму који се изучавају на енглеском језику и око 1.500 студената на програмима који се изучавају на српском језику. Заиста импозантан број", каже Ирена Младеновић, продекан за наставу Медицинског факултета Фоча.

Медицина се увијек попуни у првом року. Захваљујући овом факултету Фочом се шетају студенти из цијелог свијета.

"Долазе нам студенти из 18 земаља Европе, Азије, Африке ту су највише студенти из Индије, Бангладеша што се тиче Европе то Италија Грчка Турска нешто мало мање неке друге европске земље, наравно земље региона. Из Африке Нигерија, Египат и неке друге земље", додаје Младеновићева.

Домаћих студената је највише, стижу из буквалних свих дијелова Српске. Фочански челници кажу да је ова установа понос сваког Фочака. Признају да капацитети постојећих домова постају тијесни.


Да ли су Милићи приватизована општина?

Да ли су Милићи приватизована општина?

"Ти студенти имају добре услове, међутим оно што је лимитирајући фактор је да нам недостају смјештајни капацитети и у том дијелу Општина Фоча је изнашла локацију за градњу новог студентског дома. Имамо подршку ресорног министарства, Владе Српске да проширимо смјештајни капацитет и тиме трајно зацементирамо темеље наших факултета овдје у Фочи", рекао је начелник Фоче Милан Вукадиновић.

Добар професорски кадар, добар студијски програм и одлична пракса то је оно што чека студенте у Фочи.

У деканату највише поносни на њихове свршене студенте који медицинску каријеру граде у цијелом свијету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!