Direktor Šuma Republike Srpske

Gojković: Nastojimo da svim radnicima obezbijedimo veće plate

  • Извор: СРНА
  • 23.06.2022. 16:25

Direktor Šuma Republike Srpske Slaven Gojković rekao je Srni da ova firma traži najbolje rješenje da se svim radnicima obezbijedi znatno povećanje plata.

- Nadam se da ću već tokom naredne sedmice imati neke konkretne stvari u vezi s tim šta možemo uraditi na tom planu - rekao je Gojković.

On je rekao da je informisan o zahtjevima sindikata koji žele povećanje plata radnika za nekih 20 odsto, te da je na sastancima s njima iznio podatke kako bi se stvari na tom planu mogle rješavati kada je riječ o obezbjeđivanju izvora prihoda za data povećanja.

- Radimo na tome i rješavaćemo stvari u nadi da ćemo uskoro i zajednički postići određeno zajedničko rješenje - rekao je Gojković.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Srpske saopštio je danas da će radnici preduzeća Šume Republike Srpske uskoro stupiti u štrajk ukoliko ne bude povećanja plate.

Iz Sindikata podsjećaju da je u posljednjih 14 godina cijena rada u preduzeću Šume Republike Srpske povećana za samo 10 KM, a da je danas aktuelna galopirajuća inflacija i rast cijena osnovnih životnih i ostalih namirnica..

Тагови: