Etno stil

Gradi se rusko selo kod Doboja

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2022. 19:18

Nadomak Doboja gradi se prvo rusko-srpsko etno selo. Niče uz ranije sagrađene ruski manastir, posvećen Svetoj Matroni, te duhovni centar u selu Ritešić. Mještani tog i susjednih sela ne kriju radost.

Ovo je primjer jačanja veza dva naroda poručuje ambasador Rusije u BiH. Prisustvo svih generacija u Ritešiću je potvrda da rusko-srpsko prijateljstvo jača.

"To je jedna potvrda da naše prijateljstvo će biti još snažnije, naši ljudi će biti još bliže i to je jedan od onh centara tačke gdje mi dobjamo snage da ostavrimo ciljeve koji su pred nama", izjavio je Igor Kalabuhov ambasador Rusije u BiH

U buduće selo svi su dobrodošli. Turstički, da odmore, uživaju i grade prijateljstvo. 

"Tradicionalne kuće biće pravoslavnih zemalja, srpska, ruska kuća,srpsko crnogorska kuća i oststalihpravoslavnih zemalja ovde bilo ko može da dođe", rekao je Zoran Gajić, Udruženje rusko-srpskog prijateljstva.  

"Malo selo s velikim ljudima koji su dobri domaćini i koji u vrijedno rade kao pčele, nema ovakvih puno MZ da ovoliko aktivnosti ima", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Kamen temeljac položen je za tri objekta, Do iduće godine očekuju da će makar jedna od kuća biti završena.



Тагови:
  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.