Nekoliko transporta ove sedmice

Helikopterski servis Srpske transportovao novorođenče iz Sarajeva u Beograd

  • Извор: АТВ
  • 18.08.2023. 13:19

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari i tehničari Univerzitetskog kliničkog centra Srpske danas su izvršili veoma zahtjevan i komplikovana transport novorođenčeta sa teškom urođenom srčanom manom iz Kliničkog centra u Sarajevu za Klinički centar Srbije u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je za Srnu da je helikopter u ranim jutarnjim časovima poletio iz Banjaluke ka Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu.

"Preporučeno je 'hitno izmiještanje muškog novorođenčeta u inostrani kardiohirurški centar radi hitne operativne korekcije urođene srčane mane', muškog novorođenčeta iz Trnova, rođenog 16. avgusta. Novorođenče sa teškom urođenom srčanom manom, u veoma kompleksnim uslovima, helikopterom Helikopterskog servisa transportovano je uz kompletan monitoring, intubirano je i uz kompletnu farmakološku podršku, pod stručnim nadzorom ljekara specijaliste pedijatrije i medicinskog tehničara-anestetičar, koji su sastavni dio tima za vazdušni medicinski transport", naglasio je Kusturić.

Dva pacijenta transportovana iz Foče za Beograd nakon povreda od eksplozije

Dva pacijenta transportovana iz Foče za Beograd nakon povreda od eksplozije

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dijete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za liječenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj njezi.

Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport ovo je 48. transport u ovoj godini, a jedan od najzahtjevnijih do sada. 

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske su u srijedu 16. avgusta, izvršili medicinski transport pacijenta iz Foče u Trebinje. Dva dana ranije, 14. avgusta, dva pacijenta su prevezena iz Foče za Beograd, istovremeno sa dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i uz pomoć ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Helikopterski servis Srpske danas imao dva medicinska transporta

Helikopterski servis Srpske danas imao dva medicinska transporta

Riječ je o supružnicima iz Srbije B.G. (42) i N.G. (47) koji su zadobili povrede od eksplozije u porodičnoj kući. Žena je zadobila povrede ekstremiteta, dok je muškarac zadobio višestruke povrede i prelom noge.

„Oba pacijenta su nakon primarnog zbrinjavanja hitno transportovana za Beograd radi daljeg liječenja“, kazali su tada u Helikoptreskom servisu Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.