Сплит

Хрват из БиХ бијесан због питања о националности: И ви би да можете

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2023. 11:12

Друштвеним мрежама се шири видео Хрвоја Дадића, младића из Херцеговине који студира у Сплиту.

Наиме, Хрвоје је изреволтиран питањима "Како то да Херцеговци могу бити Хрвати, па они су – Херцеговци?".

Он је у снимку рекао "да у Босни и Херцеговини живе три народа, те да БиХ има три предсједништва, али и три ентитета". Али, то није тачно јер БиХ има једно Предсједништво са три члана, а састоји од два ентитета (Републике Српске и ФБиХ) и Брчко Дистрикта, а не од три ентитета.

У другом видеу објављеном након бројних реакција истакао је да се више неће оглашавати по том питању те је поручио људима из БиХ да се едукују о уређењу и Уставу државе у којој живе, а Хрватима у Хрватској да им по њиховој логици Хрвати нису онда ни Златко Далић, Мате Римац, Антун Бранко Шимић и остали.


Путин изненадио дјевојчицу поклоном: Остварио јој велику жељу

Путин изненадио дјевојчицу поклоном: Остварио јој велику жељу

Такође, нагласио је да је у школи учио по хрватским уџбеницима и на хрватском језику.

"Имамо три народа и три службена језика. И тако иако ја живим у Босни и Херцеговини нисам Босанац, односно нисам Бошњак. Имам хрватску личну карту, причам хрватски језик. У школи сам учио на хрватском, а не на босанском", рекао је Дедић.

"Закључак, како има Хрвата свуда у свијету, тако их има и у БиХ, само што их тамо, односно у Херцеговини има највише, логично, након Хрватске", закључио је па додао:

"А ови сад Хрвати који су из Хрватске који ће рећи да су Херцеговци уништили Хрватску и да само траже везе - и ви би да вам се може. То је то, гласајте за ХДЗ на изборима".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.