Хрватска

Хуманост на дјелу: Спасио човјека из поплављеног аутомобила

  • Извор: 24сата.хр
  • 02.05.2024. 21:13

Несретни човјек се за вријеме невремена у Славонском Броду заглавио аутомобилом у поплављеном подвожњаку. Срећом по њега, наишао је Хрвоје Мужевић (48) који је достављао храну, а чим је схватио шта се догађа изашао је из аутомобила упркос граду и киши и помогао му.

- Ишао сам да доставим храну кад сам видио ауто како плута у води испод подвожњака. Иначе тај подвожњак је познат по томе да поплави чим падне мало већа количина кише и често се догоди да људи процијене да могу проћи аутомобилима па заглаве. С обзиром на то да је напољу баш било невријеме и падао је лед, једва сам видио кроз прозор. У једном моменту сам видио човјека који се залетио у поплаву - испричао је Мужевић.

Он је затим рекао да је прије неколико мјесеци доживио мождани удар.

- Истрчао сам из аута, а жена викала 'куд ћеш'. Ауто је плутао до пола у води, не знаш ко је у ауту нити шта се догађа. Могао је неко да се удави, дијете, жена, ма било ко. Нисам могао другачије него да уђем у воду.  Метар и пола воде сигурно. Кад сам дошао до аута, човјек средњих година је сједио унутра. Као у шоку. Није реаговао на оно што сам му говорио. Почео сам да гурам ауто и видио два момка која трче да помогну. Поскакали су у воду, свака част. Брзо је почео да расте ниво воде. Скупило се људи на крају, нас десетак изгурали човјека из поплаве. Он је потпуно у шоку и даље био. Кад смо га извукли, ја сам отишао да завршим доставу коју сам имао  - рекао је он,

Иначе, Мужевић је познати узгајивач њемачких дога, недавно је преживио мождани удар, успио је да се опорави, скинуо је чак 50 килограма.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.