Обављене инспекције

Има ли разлога за забринутост у БиХ због случајева тровања?

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 07:59

Након што је неколико особа са симптомима тровања завршило у болници у Хрватској, јавност је забринуто извјештавала о појединим пићима и означавала их као узрок тровања.

Анализа Државног инспектората Хрватске потврдила је да у спорним пићима не постоји ништа што би могло изазвати симптоме тровања.

Да нема разлога за страх у Републици Српској, саопштила је Душанка Николић, портпарол Инспектората Републике Српске у емисији АТВ јутро.

"Нама је Агенција за безбједност хране БиХ која је контактна тачка у европском систему за обавјештањаве о небезбједној храни, одмах по сазнању доставила информацију о потреби опреза и појачаног надзора. Ми смо свим инспекторима на граничним прелазима и царинским испоставама наложили да приликом увоза пошиљке обрате пажњу ако наиђе та врста производа да се обавезно врши контрола и узорковање. Тако и инспекторима у унутрашњем промету да у редовним контролама у продавницама и маркетима обрате пажњу да можда неће затећи тај производ", каже Николић.

Она истиче и да су инспектори посјетили и дистрибутера у БиХ.

"Увидом у његову документацију утврдили да та производа није била у њиховом портфолију за наше тржиште, односно није ни прометована у нашем тржишту. О свему се огласила и Кока кола која је то и потврдила", каже Николић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)