Miloš Bošnjaković

Istraživanja pokazuju da u opštini Jezero ima minerala akra, gvožđa, zlata i srebra

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2022. 17:39

Izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću (DOO) "SNK Metali" iz Bijeljine Miloš Bošnjaković izjavio je da su dosadašnja istraživanja - površinsko uzorkovanje na istražnom prostoru Sinjakovo, u opštini Jezero, pokazala prisustvo takozvanih bazičnih minerala bakra, gvožđa, ali i zlata i srebra.

Nakon okruglog stola održanog u ovoj opštini o izvođenju geoloških istraživanja po projektu detaljnih geoloških istraživanja bakra, gvožđa i pratećih metala na istražnom prostoru Sinjakovo, Bošnjaković je novinarima rekao da je to ta mineralizacija koja je na površini, što traži nastavak istraživanja, da se vidi koliko je mineralizacija ozbiljna i koji prostor zahvata.

"Dok se ne obave istraživanja, ne može se pričati o količinama i o rezervama, ali geološke pretpostavke i indikacije su ozbiljne", istakao je Bošnjaković.

On je izjavio novinarima da oni imaju sve potrebne dozvole za geološka istraživanja.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić potvrdila je da je DOO "SNK Metali" dobilo odobrenje od Ministarstva industrije, energetika, rudarstva Republike Srpske za istraživanja na području Jezera i da su oni kao lokalna zajednica danas organizovali okrugli sto sa namjerom da o tome upoznaju javnost.

"Oni su izložili javnosti na koji način i u kojim fazama je to istraživanje trenutno i kako će istraživanje teći u narednom periodu. Jako je važno da će u ovim istraživanjima učestvovati i veliki broj stanovnika naše opštine", dodala je Ružičićeva.

Na okruglom stolu učestvovali su i mještani.


Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм