Modriča

Istrčao polumaraton u dvorištu porodične kuće

  • 01.05.2020. 19:05

Ni policijki čas, ni korona, nisu spriječile 32 godišnjeg Žarka Jovanovića iz Miloševca kod Modriče,da održi vikend trening i istrči polumaraton u dvorištu. Dvije godine zaljubljenik je u trčanje. Tokom sedmice radi kraće dionice, vikendom dužine. Tako je pala i odluka datokom zabrane kretanja uoči Vaskrsa u dvorištu napravi stazu i istrči 105 krugova. 

"Planirao sam da idem lagnaim tempom ali sam to ipak istrčao za vrijeme od sat i 40 min što je respektabilno vrijeme, da li zbog publike koju sam imao, svoje djece i supruge koji su mi davali snagu da izdržim ritam iako je staza bila prekratka“, kaže Žarko Jovanović. 

Kao čunj je poslužila košaraša lopta. Na svakih 5 kilometara uizimao je vodu. Koliko fizički, toliko je priča, i mentalno bio zahtjevan poduhvat. 

"Ovde je sužen prostor puno okretanja puno tih lomova na okretanju uz puno promjene temnpa i ritima tako da je bilo, bilo je zanimljivo. U tom momentu sam razmišljao kad će kraj, koliko još puta moram brojao sam krugove uvijek je neka matematia u glavi“, kaže Žarko Jovanović.

Kako ne bi bila, kada je magistar saobraćaja i logističar rafinerije. Optima grupa u kojoj radi kriva je za sve. Trebalo je prpremiti ekipu za štafetu za Banjalučki polumaraton i od tada je trčanje lijek za sve. Makar i u virtuelnoj ligi.

"Na virtuelnoj trci koju je organizovala  Banjaluka imao sam najbolje vrijeme na 10 km od bilo je 182 učesnika na tri discipline“ kaže Žarko Jovanović.

Prošle godine istrčao je pet maratona. Dok u vrijeme korone trči virtuelne trke, do kraja godine nada se i stvarnim. 

"Moj cilj je da u ovoj godini maraton probam istrčati za manje od 3 sata što je jako dobar rezultat za uslove treniranja i po tome što se ne bavin profesionalno atletikom“, kaže Jovanović.

U dvije godine trčanja stalo je više od 4000 kilometara i učešče na najtežem planinskom maratonu u Švajcarskoj. Najbrži polumatraton, za sada je, kaže, Beogradski zimski, koji je istrčao za sat i 25 minuta i zauzeo 13.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм