Vrijeme

Izdato narandžasto upozorenje: Objavljena prognoza do subote

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 09:40

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature izmjerene u 8 sati (°C): Ivan Sedlo 16; Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 17; Livno, Sarajevo i Srebrenica 19; Tuzla 20; Banjaluka, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 21; Doboj i Zvornik 22; Bijeljina 24; Mostar, Stolac i Trebinje 26; Neum 29°C.

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Uz grmljavinske oblake se očekuju i jaki udari vjetra i lokalna pojava grada. Vjetar uglavnom slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 32 i 37°C, na jugu do 39°C.

U četvrtak, 20.07.2023., u Bosni djelimično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. 


Oglasila se banjalučka policija o tuči navijača Borca i Zvezde

Oglasila se banjalučka policija o tuči navijača Borca i Zvezde

U Hercegovini i jugozapadu Bosne bi se zadržalo pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

U Bosni se u petak očekuje djelimično vedro. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

Za subotu se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog i jugozapadnog smjera.


Ekipe na terenu: Čiste se ulice Banjaluke nakon snažnog nevremena

Ekipe na terenu: Čiste se ulice Banjaluke nakon snažnog nevremena

U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

Upaljen je narandžasti meteoalarm zbog grmljavine.

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", saopšteno je iz FHMZ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм