Вријеме

Када се враћа снијег у БиХ: Објављена прогноза за фебруар

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2024. 17:43

Метеоролози су објавили прогнозу за мјесец фебруар и открили када се у БиХ враћа снијег.

Прогноза, објављена на страници "БХ Метео", предвиђа да ће лијепо вријеме бити током првог дијела фебруара.

Онда нам стижу ниже температуре.

"Прва декада фебруара у знаку топлијег прољетног времена, док се у другој декади, иза 10.02, очекује долазак хладнијих дана и снијега!", најавили су метеоролози.

Додају да са сјевера долази до постепеног пораста облачности усљед приближавања ослабљење хладног фронта.


Хрвата изненадила појава на небу: Откривено о чему је ријеч

Хрвата изненадила појава на небу: Откривено о чему је ријеч

"Он ће нам у ноћи на петак(02.02.) донијети локално мало и пролазно падавина. Локално мало падавина се очекују углавном у дијеловима сјеверне, сјевероисточне, источне и централне Босне - у низијама киша, на планинама снијег. У остатку земље без падавина. У петак хладније уз локално појачан сјеверац и буру, а вријеме дјелимично сунчано. Дневна температура у петак 5 до 9, на југу до 13 степени Целзијуса. Ујутро температуре већином мало изнад нуле", прогнозирају бх. метеоролози.

Много сунца и топлоте очекује нас од суботе(03.02.) па до уторка(06.02.).

"Јутра неће бити превише хладна, само локално слабији мраз. Најхладније у суботу. Од недјеље температуре углавном 13 до 18 степени, локално до 20 степени", наводи се у прогнози.

Потом стиже промјена.


Свештеник хтио тројку са часним сестрама, једној сломио прст

Свештеник хтио тројку са часним сестрама, једној сломио прст

"Према тренутним прогнозама од сриједе (07.02.) и генерално у другом дијелу сљедеће седмице вријеме ће се почети постепено да мијења, уз јачање јужног вјетра који би локално могао имати јаке до олујне ударе. У таквим ситуацијама јужне, југозападне и западне дијелове наше земље очекује више облачности и повремено киша, док ће на сјеверу и сјевероистоку бити више сунчаног времена и најтоплије", прогнозирају на поменутој страници и закључују:

"Након јужине, иза 10.02. или према средини мјесеца фебруара можемо очекивати постепен долазак хладнијих дана и појаву снијега".

Пратите нас и путем Вибера