Температуре изнад просјечне

Када стиже захлађење у БиХ

  • Извор: Кликс
  • 23.10.2023. 13:04

Метеоролог Федералног хидрометеоролошког завода (ФХМЗ) Џенан Зулум подијелио је прогнозу са временским изгледима за период од 24. октобра до шестог новембра.

Судећи према прогнози федералног хидрометеоролога, до краја мјесеца уживаћемо у надпросјечним температурама, несвакидашњим за ово доба године.

Стога, зимску гардеробу одложићемо бар још неко вријеме.

Због чега је Новак тек сада крстио дјецу? Ријечи Дијане Ђоковић откривају велику тајну

Због чега је Новак тек сада крстио дјецу? Ријечи Дијане Ђоковић откривају велику тајну

"У уторак, 24. октобра у Босни и Херцеговини претежно облачно али стабилно вријеме. Од сриједе па до краја мјесеца на читавом простору изгледна је киша, која би нарочито на југу земље могла бити врло изражена. Мање количине падавина прогнозирају се у централним и сјевероисточним подручјима, гд‌је би на примјер у четвртак могле и потпуно изостати. Умјерено југо ће условљавати нешто више температуре у односу на просјек за ово доба године", саопштио је Зулум.

Минималне температуре ваздуха варираће од 12 до 18. Највеће дневне вриједности температура биће у распону од 16 до 22. На сјеверу и сјевероистоку земље и до 24 степени Целзијусових.

Милић Вукашиновић љут псовао, одгођена му операција

Милић Вукашиновић љут псовао, одгођена му операција

Како се даље наводи у средњорочној прогнози, стабилизација временских прилика и пад температуре ваздуха прогнозира се почетком новембра. Појава слабог мраза (другог и трећег новембра) је могућа.

Стабилно вријеме, према садашњим показатељима, неће се дуго задржати јер се већ од петог новембра очекују нове падавине.

Јутарње температуре кретаће се између 2 до 7, на југу земље до 10. Максималне очекиване температуре варираће између 8°C до 14 у Херцеговини до 16 степени Целзијусових.

"Длакава лоптица" претворила се у најгору ноћну мору


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок