Pošte Srpske

Kako funkcioniše međunarodni poštanski saobraćaj tokom pandemije?

  • 21.12.2020. 09:18

Međunarodni poštanski saobraćaj se najviše oslanja na avio prevoz pošiljaka, a trenutno sve avio kompanije u svijetu imaju značajno redukovane avio linije.

Kao odgovorno preduzeće, Pošte Srpske obavještavaju korisnike svojih usluga da je kao posljedica pandemije virusa korona funkcionisanje međunarodnog poštanskog saobraćaja još uvijek otežano u cijelom svijetu.

Pošte Srpske još uvijek primaju pošiljke za ograničen broj država u svijetu. Spisak država za koje se mogu primiti pošiljke u Republici Srpskoj možete provjeriti klikom na OVAJ LINK.

Na pomenutoj stranci moguće je, takođe, pronaći spisak država za koje Pošte Srpske primaju pošiljke, ali kod kojih dolazi do produžavanja rokova za prenos pošiljaka, i to usljed problema u transportu u cijelom svijetu.

Treba naglasiti da od početka pandemije virusa korona Poštama Srpske prispijevaju manje količine pošiljaka iz inostranstva i da je uočeno da pošiljke koje dolaze iz dalekih destinacija prispijevaju sa većim kašnjenjem. Pošiljke se obrađuju čim stignu u sistem Pošta Srpske, tj. uručuju se bez zastoja.

U Poštama ističu da pošiljke u međunarodnom poštanskom saobraćaju nemaju rok isporuke i podložne su saobraćajnim zastojima i gužvama, te se ne može uticati na to koliko će dugo one putovati. 

Treba naglasiti da podaci na temelju kojih internetske trgovine šalju obavijest kupcima o statusu pošiljke često nisu tačni i usklađeni sa aktuelnim stanjem. Uglavnom se i ne radi o praćenim pošiljkama odnosno, o pošiljkama koje imaju digitalne podatke na temelju kojih bi se korisniku u svakom trenutku mogao prikazati stvarni status pošiljke. Takođe, pošiljke sa besplatnom poštarinom ili poštarinom u iznosu od nekoliko dolara, odnosno evra, nisu u evidenciji sistema za praćenje.

Preciznost sistema za praćenje zavisi od odabrane dostave.

Međunarodni poštanski saobraćaj se još uvijek odvija u vanrednim okolnostima koje se često mijenjaju.

U Poštama Srpske se zahvaljuju svojim korisnicima na razumijevanju i strpljenju u situaciji koja je pogodila saobraćaj roba u cijelom svijetu.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.