Познати метеоролог прогнозира

Какво ће вријеме бити за Нову годину

  • Извор: Мондо.рс
  • 08.12.2023. 12:57

Познати метеоролог из Србије Недељко Тодоровић, чије су временске прогнозе веома цијењене и у БиХ, навео је какво ће вријеме бити у новогодишној ноћи и првих десет дана јануара.

Према Тодоровићу, не очекују се озбиљне сњежне падавине у том периоду, са топлијим епизодама најављеним од 11. до 14. децембра, док би прва прилика за снијег у нижим предјелима могла доћи између 20. и 24. децембра.

Потом се дотакао и периода након 24. децембра.

"Дакле, процјена за ову зиму је да ће бити нешто мало хладнија него претходна. Биће више падавина, значи кише и снијега. Али у некој од тих епизода, ако кажем сњежних, забијелиће се добро. Невоља у томе је што нико не може поуздано да тврди којег тог датума ће бити", рекао је и додао:


Метеоролози најавили долазак геновског циклона

Метеоролози најавили долазак геновског циклона

"Ја сам напоменуо да ће бити од 20. до 24. децембра, међутим, није ни то баш сигурно. Тако да дугорочне прогнозе нису баш захвалне, мада се људи баве тиме, покушавају да их усаврше.

Метеоролог Тодоровић је казао да ћемо сигурно уживати у тој зимској чаролији.

"Када гледамо 31. децембар односно Нову годину, мања је вјероватноћа да буде снијега, већа је вјероватноћа да буде кише. Међутим, ја бих био можда мало храбар сад тако да кажем, па да прогнозирам негдје од 26. до 29. децембра опет скок температуре, значи један пик на максималне вриједности до 15 степени, а онда 30. 31. и можда и 1. јануара да буде захлађење с кишом па са снијегом", рекао је Тодоровић, преноси "Мондо". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм