Приједор

Кампања "Петарде нису играчке"

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2023. 19:40

Припадници ПУ Приједор у оквиру кампање "Петарде нису играчке" коју проводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске одржали су предавање за ученике Основне школе "Доситеј Обрадовић".

Указали су им на опасности које може изазвати употреба пиротехничких средстава.

Петарде, ватромети, ракете, све су то опасности које вребају за вријеме новогодишњих празника. Знају то и ученици Основне школе "Доситеј Обрадовић" Приједор.

Свјесни су посљедица, а они са којима смо разговарали кажу да не користе петарде.

"Петарде су врло опасне, ако смо сами и мали. Ја немам петарде и никад их нисам користио", каже Угљеша Каменко.

"Знам колико су петарде опасне, опасне по живот и то дјеца не треба да користе", надовезује се Марија Стојаковић.

У школи кажу да оваква предавања организују редовно. Дјеца су по природи радознала, сусрећу се са бројним изазовима, па их често треба подсјећати на опасности.

"Ради се на томе да се ојача свијест дјеце о томе колико су опасне петарде и надам се да ће ученици ово предавање усвојити", каже Дубравка Рађеновић, директор ОШ "Доситеј Обрадовић" из Приједора.

Предавање су одржали су припадници МУП-а Срспке у Приједору. Подсјетили су и на казнене одредбе за оне који користе пиротехнику.

"Подсјећам да је Законом о јавном реду и миру да ће се новчаном казном од 300 до 900 КМ казнити онај ко употријеби пиротехничка средства на начин и на мјестима на којима се изазива узнемиреност грађана, исто се предвиђа да ће се казнити родитељ старалац малољетника који прекрши закон. Казна износи од 400 до 1.200 КМ", објашњава Лазар Брдар, командир Полицијске станице Приједор 1.

Кампања Министарства унутрашњих послова "Петарде нису играчке" проводи се од 11. децембра до 15. јануара. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм