Директор Алтернативне телевизије

Кевац: Поносан сам на АТВ, без обзира на санкције, стали смо уз највеће свјетске медије

  • Извор: АТВ
  • 05.01.2024. 20:11

Срђан Кевац, директор Алтернативне телевизије, рекао је да наша телевизија функционише одлично и уз озбиљне резултате без обзира на америчке санкције које су нам уведене на данашњи дан прије двије године.

Како је рекао, двије године смо под америчким санкцијама а ни дан данас не знамо праве разлоге зашто се то десило. 

„Покушали смо да добијемо одговоре, послали смо упите, никад нам се ништа није вратило од тога, тако да смо у незнању већ двије године“; изјавио је он гостујући у Централним вијестима АТВ-а.

Како каже, ниједан радник АТВ-а није имао ни тренутак сумње да ли треба наставити да ради овдје.

„То нам је дало додатну снагу, нисмо имали право да размишљамо о неком повлачењу и неким алтернативним плановима за промјену на телевизији. Тако да, исцрпили смо снагу и енергију у тој жељи да покажемо колико је то све бесмислено. Чак смо, на опште изненађење, направили озбиљне резултате у претходном периоду упркос тим санкцијама“, истакао је директор АТВ-а.

Некоме су оне биле изговор да нас напада, а некоме мотив да нам помогне. Међутим, код нас се, како и директор свједочи, родио инат и жеља за појачаном професионалношћу и додатном борбом да се превазиђу свакодневне ствари, проблеми које ниједна телевизија у региону нема.

„Ми смо све то успјели да пребродимо. Функционишемо одлично и уз озбиљне резултате већ двије године. Санкције су извукле из нас оно најбоље. И даље остаје горак укус те велике неправде која је учињена према демократији говора, јавном мњењу, медијима широм свијета је то ударац, да се једна телевизија са озбиљном традицијом наже на удару америчких санкција“, истакао је Кевац.

Они који су доносили ову одлуку нису размишљали о томе како ће то да погоди људе и породице који су ослоњени на ову компанију, нагласио је Кевац и додао да је то доказ једне бесмислене политике.

„С поносом могу рећи да успјешно одолијевамо свим притисцима. Стварно сам поносан на све ово што смо урадили у посљедњем периоду“, рекао је он.

Каже да се санкције користе као изговор за несарадњу са АТВ-ом, али истиче да то није имало никакав ефекат и све се временом стабилизовало. Штета која нам је начињена и даље постоји, највише се огледа у пословању са страним земљама, куповини филмова и серија. Ту је, додаје, и штета која је настала на друштвеним мрежама и промоцији нашег програма. И то смо, каже директор, успјешно пребродили.

„Не можемо да не размишљамо гдје бисмо данас били да нисмо то имали, с обзиром колики је рад и труд уложен. С друге стране, никад више нисмо имали ЦВ-ија на нашим столовима, људи желе да дођу да раде, да постану дио тима АТВ-а. То је исто један од показатеља да смо на добром путу“, навео је директор АТВ-а.

АТВ је на мјесту гдје треба да припада, уз великане и велике медијске куће широм свијета, нагласио је. Подсјетио је да је АТВ једина из нашег региона била акредитована на годишњој конференцији за новинаре руског предсједника Владимира Путина.

„Обавили смо још доста тога доброг у претходних годину дана, покрили смо све свјетске, а о домаћим догађајима да не причам. Мислим да смо уреднички и новинарски апсолутно одговорили задатку и циљу, а поставили себи још веће циљеве. Идемо даље, идемо напријед, пред нама је још доста изазова које најчешће сами себи постављамо“, поручио је Кевац.

Рекао је да циљ санкција јесте био да се ми ослабимо, ако не и угасимо, те је захвалио свим радницима и партнерима који су помогли да се АТВ одржи у тешким тренуцима. Подсјетио је и на повратак АТВ програма на ћирилицу, што је био природан пут у који смо храбро закорачили.

„Добили смо доста повратних информација од почетка нове шеме, да не буде да нас превише хвалим, али овдје стварно раде најбољи људи у држави, а вјероватно и шире“, изјавио је.

Велико хвала гледаоцима

Додао је и да ће АТВ са поносом и лакоћом испратити предстојећи Дан Републике Српске.

„Што спектакуларнији буде 9. јануар, то ћемо се ми још више потрудити да то донесемо на екране. Наша улога и треба да буде заштита националних интереса и институција. Свака истинита информација која изађе о томе је највећи плус за све. Што се тиче Дана Републике, с поносом ћемо то да пратимо, ми смо телевизија која је одрастала уз Републику Српску, ми смо 27. годину на медијском небу и с поносом можемо рећи да хоћемо да будемо дио тога“, закључио је Кевац.

Захвалио је овом приликом и гледаоцима АТВ-а, јер лако је помагати кад је све добро, а када је тешко, онда се дупло више цијени.

„Хвала за сву ту подршку. Желим да пожелим срећне новогодишње и предстојеће божићне празнике, да их дочекамо још много у миру, срећи и уз АТВ“, поручио је Кевац на крају.

Пратите нас и путем Вибера