Ne roštiljaju svi

Ko radi na međunarodni praznik rada?

  • Извор: АТВ
  • 01.05.2023. 19:19

Ovog prvomajskog ponedjeljka većina Banjalučana pobjegla je od gradske gužve. Međutim, neki se i danas, iz sjene, brinu da sve protekne u najboljem redu. Iz Hitne pomoći apeluju na građane da ukoliko ih previše ponese praznična atmosfera, nikako ne sjedaju pijani za volan.

"Ono što je nama najveći problem u toku Prvog maja, to su uvijek udesi. Pacijenti koji se malo opuste nažalost rade ono što je strogo zakonom zabranjeno, a to je da piju i voze. Svi se toga bojimo, to nam je najveći problem, trauma. Uglavnom budu teški saobraćajni udesi, naročito kad je neprilagođena brzina i ostalo", kaže Danijela Kesić-Minić, specijalista urgentne medicine.

Nisu ljekari jedini kojima je Međunarodni praznik rada-radan. Vatrogasci, policajci, mediji, radnici gradske čistoće samo su neki od onih koji ovaj dan slave, ali na radnim mjestima. U nekom od rijetkih ugostiteljskih objekata koji danas rade, kažu da ima i onih koji ovaj dan provode kao i svaki drugi.  

"Kao što vidite, danas je Prvi maj, takozvani neradni dan, ali kod nas je, boga mi, danas malo gužva", kaže Marko Jovičić, ugostitelj.

Na ulicama ipak drugačija slika. Gužva na koju smo navikli na ulicama najvećeg grada Srpske, barem danas je utihnula.  

Proteklih sedmica Banjaluka je vrvjela, kako od domaćih, tako i od stranih turista. Praznici, Srpska Open samo su doprinijeli popularizovanju najvećeg grada u Srpskoj. Danas, tek pokoji slučajni prolaznik govori nam o nešto drugačijoj slici.

Тагови:
  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм