Нагле промјене

Креће се према нама: Стиже хладан фронт са грмљавином и пљусковима

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 16:45

Хладни фронт на свом путу доноси захлађење са грмљавинским олујама и обилнијим падавинама.

Иначе, у овом часу над севером Атлантика налази се веома снажан циклон, а у склопу њега простире се веома изражен хладни фронт дужином од Скандинавије преко централне Европе и Алпа до запада Медитерана, каже Ђорђе Ђурић, метеоролог.

Испред њега преко нашег подручја са југа струји веома топла ваздушна маса, а још врелије биће првог дана викенда, уз температуре локално и до 35-36°C. Сутра је и први дан јесени.

Упаљен жути аларм због вјетра: Могуће и бујичне поплаве

Упаљен жути аларм због вјетра: Могуће и бујичне поплаве

Иако ће субота у већем дијелу Србије бити сунчана, већ током дана понегдје су могуће предфронталне грмљавинске олује и то углавном у Бачкој и на западу Срема, гдје ће бити нешто пријатније, уз температуре од 28 до 30°C.

Продор хладног фронта очекује се пред сам крај дана и то прво у сјеверним и западним, током вечери и ноћи и у централним, а до недеље ујутро и до осталих предјела Србије, уз обилније падавине и грмљавинске олује, рекао је Ђурић.

САД, Кина и Русија повећале активности на нуклеарним полигонима

САД, Кина и Русија повећале активности на нуклеарним полигонима

У недјељу и у понедјељак ујутро у Србији се очекује талас обилних падавина под утицајем висинског циклона са Јадранског мора.

Иначе, у недјељу ће на сјеверу и на западу Србије и у Београду бити свјежије и за 15 степени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм