Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Povratak izvornom Dejtonu - garant mira i stabilnosti u BiH

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2022. 21:54

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je da je povratak izvornom Dejtonskom sporazumu garant mira i stabilnosti u BiH, a da je politika otimanja i nasilnog prenosa nadležnosti samo pogoršala stanje i postala kočnica njenog društvenog i ekonomskog razvoja.

"Zahtjev Republike Srpske za vraćanje nezakonito oduzetih ustavnih nadležnosti jeste opravdan i legitiman jer ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH, niti predstavlja poziv na secesiju", navodi Linta u pisanoj izjavi povodom 27 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

On je istakao da je politika otimanja i nasilnog prenosa nadležnosti dovela do produbljivavanja podjela i nepovjerenja između Srba i Bošnjaka, jačanja sukoba, nezadovoljstva i loše atmosfere.

"Nijedna od tih nadležnosti nije prenesena na nivo BiH kao rezultat zajedničkog dogovora legitimnih predstavnika Republike Srpske i Federacije BiH već pod velikim pritiscima zapadnih centara moći i nelegalnim odlukama visokog predstavnika", podsjetio je Linta.


Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм