Предсједник Савеза Срба из региона

Линта: Циљ резолуције да се спријечи утврђивање стварне истине о Сребреници

  • Извор: СРНА
  • 13.04.2024. 19:58

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је циљ најављене резолуције о Сребреници да се сатанизује Србија и српски народ, те да се спријече будућа истраживања злочина у БиХ који су почињени на свим странама и посебно да спријечи да се утврди стварна истина о догађајима у Сребреници.

Он је оцијенио да је циљ најављене резолуције о Сребреници да се доведе у питање Дејтонски мировни споразум и постојање Републике Српске, те поздравио одлучност српских власти да се свим политичким средствима боре против њеног усвајања у УН, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Линта је истакао да Хашки трибунал није пронашао ниједан документ владе, војске или полиције Републике Српске у којима постоји намјера да се Бошњаци униште као етничка група.


Америчка

Америчка "демократија" против Изборног закона Српске

"Дакле, није пронађен ниједан докуменат у којем је наређено да се изврши убијање војно способних мушкараца или заробљених војника 28. дивизије и цивила Сребренице.

Из горе наведеног произлази јасан закључак да Хашки трибунал у својим пресудама није доказао кључни елеменат дефиниције геноцида, а то је намјера да се униште Бошњаци", навео је Линта.

Према његовим ријечима, "да су Срби заиста хтјели да изврше геноцид они би ликвидирали муслиманске цивиле који су били у њиховим рукама. Умјесто тога српске снаге су организовале превоз муслиманских жена, дјеце и стараца и превезли их

на територију под контролом Бошњака", навео је Линта.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништва БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН.


Познато када почиње употреба јединственог таг уређаја

Познато када почиње употреба јединственог таг уређаја

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм