Електронска наплата

Познато када почиње употреба јединственог таг уређаја

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 19:28

Усклађивање система електронске наплате путарине на ауто-путевима Српске и Србије корисницима услуга знатно ће олакшати плаћање путарине.

Омогућиће и растерећење саобраћајне мреже и смањење гужви. Употреба јединственог тага требала би да почне почетком туристичке сезоне, кажу у Аутопутевима Српске.

"Функционисаће на начин да функционише и у Републици Српској и у Србији, са истим тагом ће се моћи пролазити и наше и њихове наплатне рампе. Интенција иде у правцу да то заживи на ширем простору Западног Балкана и буквално да од Грчке до Словеније можемо да путујемо аутомобилом са једним тагом. И у исто вријеме да не вршимо никакве допуне тагова и плаћања. Таг ће бити везан за кредитну картицу", рекао је Недељко Ћорић в.д. директора "Аутопутева" Републике Српске.

Изградња ауто-пута Бијељини и Републици Српској доноси нову саобраћајну револуцију и просперитет побољшавањем саобраћајних комуникација. Радови су увелико у току.

Изградња дионице ауто-пута од Бијељине до Сремске Раче, један је од најважнијих инфраструктурних пројеката у Републици Српској. Радови теку планираном динамиком и очекује се да ће бити завршени у предвиђеном року.

При крају је изградња међудржавног моста преко ријеке Саве, који гради Република Србија, чиме ће ова дионица бити повезана с ауто-путем Кузмин – Рача у Србији.

"Да смо превазишли нека мале проблеме које смо имали на самој траси, сада радимо други слој насипа и оно на чему радимо интензивно је да пустимо овај нови мост на ријеци Сави, ако бисмо истовремено постојећи рехабилитовали и припремили га за саобраћај који ће се у будућности на њему одвијати", каже Ћорић.

Стари мост на Сави користиће се за путничка и лака теретна, возила док ће теретни саобраћај функционисати преко новог моста. Планирана су и два гранична интегрисана гранична прелаза на страни Србије и на страни Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм