Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Cilj rezolucije da se spriječi utvrđivanje stvarne istine o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 13.04.2024. 19:58

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je cilj najavljene rezolucije o Srebrenici da se satanizuje Srbija i srpski narod, te da se spriječe buduća istraživanja zločina u BiH koji su počinjeni na svim stranama i posebno da spriječi da se utvrdi stvarna istina o događajima u Srebrenici.

On je ocijenio da je cilj najavljene rezolucije o Srebrenici da se dovede u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i postojanje Republike Srpske, te pozdravio odlučnost srpskih vlasti da se svim političkim sredstvima bore protiv njenog usvajanja u UN, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je istakao da Haški tribunal nije pronašao nijedan dokument vlade, vojske ili policije Republike Srpske u kojima postoji namjera da se Bošnjaci unište kao etnička grupa.


Američka

Američka "demokratija" protiv Izbornog zakona Srpske

"Dakle, nije pronađen nijedan dokumenat u kojem je naređeno da se izvrši ubijanje vojno sposobnih muškaraca ili zarobljenih vojnika 28. divizije i civila Srebrenice.

Iz gore navedenog proizlazi jasan zaključak da Haški tribunal u svojim presudama nije dokazao ključni elemenat definicije genocida, a to je namjera da se unište Bošnjaci", naveo je Linta.

Prema njegovim riječima, "da su Srbi zaista htjeli da izvrše genocid oni bi likvidirali muslimanske civile koji su bili u njihovim rukama. Umjesto toga srpske snage su organizovale prevoz muslimanskih žena, djece i staraca i prevezli ih

na teritoriju pod kontrolom Bošnjaka", naveo je Linta.

Bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništva BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN.


Poznato kada počinje upotreba jedinstvenog tag uređaja

Poznato kada počinje upotreba jedinstvenog tag uređaja

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu.

Pratite nas i putem Vibera