Glavni urednik časopisa Argumenti

Ljepojević: Ljubav i želja građana garancija opstanka Srpske

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2021. 13:22

Garancija opstanka, razvoja i prosperiteta Republike Srpske je ljubav njenih građana i njihova želja da Srpska egzistira i razvija se, istakao je danas u Banjaluci glavni urednik časopisa za društveno-politička pitanja "Argumenti" Milan Ljepojević.

Tokom promocije 44. tematskog broja časopisa "Argumenti" - "30 godina Republike Srpske", u izdanju SNSD-a, LJepojević je naglasio da je ovaj jubilej prilika za osvrt na društvene odnose koji su postojali u tom periodu.

"Prilika je i da damo stručno viđenje u kom pravcu će ići Republika Srpska. Ono što je nesumnjivo da ako nešto traje 30 godina, ono je sigurno samo odredilo da će dalje trajati i da je neupitna perspektiva koja je pred Republikom Srpskom", istakao je Ljepojević.

Član redakcije časopisa "Argumenti" Saša Mićin rekao je da je i 44. broj časopisa orijentisan na najaktuelnija društveno-politička dešavanja.

"`Argumenti` su ozbiljan časopis, a nama je na čast da izlazi u Republici Srpskoj i da će se dalje razvijati", naglasio je Mićin.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić, govoreći o radu "Republika Srpska i njena obavještajna služba", objavljenom u najnovijem broju "Argumenata", istakao je da je Srpska ostala i bez ove institucije odlukom visokog predstavnika, dodajući da je i danas jasno koliki je to gubitak.

"Tim je veća potreba da se Republici vrati oteto, a to je i obavještajno- bezbjednosna služba. Meni je vrlo drago da se i predsjednik (Milorad) Dodik i drugi zalažu da se, osim Vojske i ovlaštenja u pravosuđu, obavještajno-bezbjednosna služba vrati Republici Srpskoj, jer joj je jako potrebna u neprekidnoj borbi za opstanaka srpskog naroda sa ove strane Drine", istakao je Ćeranić.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Branimir Kuljanin, govoreći o radu "Međunarodni položaj Republike Srpske", istakao je da je trenutno značajna podrška Mađarske Srpskoj kako u političkom tako i ekonomskom smislu.

"Treba imati u vidu da postoji niz zemalja u EU koje vide da je ovo stanje u BiH neodrživo i da se tu nešto mora mijenjati", naglasio je Kuljanin.

U 44. tematskom broju časopisa "Argumenti" - "30 godina Republike Srpske" svoje radove objavili su i Siniša LJepojević, Milan Blagojević, Miloš Šolaja, Slobodan Nagradić, Drago Branković i Andrej Manojlo, a objavljen je i govor srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika pod naslovom "BiH je sinonim za krizu".

Тагови:
  • 09:00 Бесједа о васкрсењу

    'Весједа о васкрсењу

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.