Вртоглава цијена млијека

Магарци постали истинско благо, али и уносан посао

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2023. 19:26

Чудио се народ у Булетићу када је Саша набавио прву магарицу. Било је то прије осам година. Каже, купио ју је из љубави и знатижеље. А онда открио да је магарица право благо.

"Дошао човјек и виче 'чије је оно злато тамо на њиви'. Мама моја виче 'какво злато?' Каже 'па магарица'. Од сина, каже, не знам шта ће му. Он каже 'ви не знате какво богатсво имате'“, прича фармер из Булетића код Теслића Саша Мотичић.

И тако су започели посао са магарећим млијеком. На фарми је данас 30 магараца, а за магарећим млијеком права помама. Посебно у јесен и зиму. 

Магареће млијеко најсличније је мајчином млијеку. Струка каже да је изузетно здраво и да има бројне благодети. Између осталог, јача имунитет код дјеце и одраслих. 

Бубић: Одбрана Додика тражи ново изузеће судије Ћосић Дедовић

Бубић: Одбрана Додика тражи ново изузеће судије Ћосић Дедовић

У то су се Мотичићи и сами увјерили. А онда се посла прихватила цијела породица. 

"За то нисам знала. Било ми је непријатно што је он то набавио. Међутим, сад ми је драго, нек' је нек' ради, што можемо помоћи - помоћи ћемо, што не можемо - не можемо“, каже Милка Мотичић.

А они из далека, увијек имају питање више. Њих брине што магареће млијеко у Булетићу није поскупило. 

Поскупиле комуналије у Источном Сарајеву

Поскупиле комуналије у Источном Сарајеву

"Сада имамо проблема, неки нас зову каже како код вас 70, а овамо 100 КМ. Па им буде чудно и то, ја кажем није проблем можете на лицу мјеста доћи код нас кад муземо присуствовати па да видите. Каже, што је скупље то је боље“, прича Саша Мотичић, фармер из Булетића код Теслића. 

Фарма магараца је тек један од послова којим се Мотичићи баве на свом огњишту. Искључиво од пољопривреде живи цијела породица. Поручују и да је опстанак на селу могућ, али се рукави морају добро засукати.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)