АМС Српске

Магла и јак мраз отежавају саобраћај

  • Извор: АТВ
  • 12.11.2023. 09:07

Магла и јак мраз јутрос отежавају саобраћај у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ, па из Ауто-мото савеза Српске апелују да возачи уз обавезну зимску опрему возе опрезно и спорије, са већим одстојањем између возила.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гдје је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту "Богдановац" измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому "Грапска-Костајница" на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ у току су санациони радови на магистралном путу Коњиц-Јабланица у мјесту Лендава, па се саобраћај свакодевно одвија једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

Спорије због радова вози се и на магистралним путевима: Прача-Хреновица /дионица Подграб-Саставци/, Семизовац-Олово-Кладањ, Лукавац-Грачаница у мјесту Сижје и на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка.

На граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм