AMS

Magla usporava saobraćaj

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2021. 07:44

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a dodatan oprez potreban je zbog magle, koja je mjestimično gusta na dionicama u nižim predjelima, u kotlinama i duž riječnih tokova, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a posebno na regionalnom putu Kneževo-Ugar-Turbe.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedna-Vrbaška dva, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi. Saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Kobaš-Derventa-Žirovine i Žirovine-Vrhovi, Bakračuša-Nevesinje, Rudanka-Doboj jedan, Kozarska Dubica-Draksenić-Јasenovac, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Bistrica-Pale jedan i Bistrica-Podgrab jedan, Šipovo-Novo Selo, Tedin Han-Križ.

Zbog radova u tunelu "Ugar", na magistralnom putu MI-101 dionica Crna Rijeka-Ugar izmijenjen je režim saobraćaja.

Radi bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz /GP/ Šćepan Polje, od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do 30-minutnih obustava saobraćaja i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminiranja do 15.00 časova dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u Vojkovićima, Gornjim Božincima i Klakaru Donjem uz desetominutno propuštanje vozila.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Јezero-Šipovo, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu do 17.00 časova u trajanju do jedan čas.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Do 25. decembra na dionici Laništa-Marković Polje saobraćaj će biti povremeno obustavljan do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaja, usljed deminiranja na području lokalne zajednice Laništa /lokalitet iza Crkve/.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret prevozi se putem Stanić Rijeka-autoput-Banjaluka, a vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza i za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм