"Slučaj Dragičević"

Moguće krivične prijave protiv postupajućeg tužioca

  • 29.06.2018. 19:01

Krivična prijava protiv postupajućeg tužioca u slučaju smrti Davida Dragičevića, je sve što je preostalo institucijama Srpske da se što prije razriješi taj slučaj – upozorio je na to Milorad Dodik.

Predsjednik Srpske poručuje da je krajnje vrijeme da jedina nadležna institucija okvalifikuje djelo ili obustavi istragu. Odugovlačenje istrage smatra nesposobnošću Tužilaštva. 

"Jedino što ostaje, da ja ili MUP ili ne znam ni ja ko, podnese krivičnu prijavu protiv postupajućeg tužioca ili nekoga slično za nečinjenje. I za to postoje razlozi. Ovdje neko namjerno drži ovaj slučaj. Neko namjerno bira vrijeme kad će činiti ili neće činiti", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.  

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka ni danas nema odgovora o istrazi ni komentara na izjave predsjednika. Otac Davida Dragičevića danas je za Nezavisne novine poručio da mu je glavni tužilac Želimir Lepir rekao da će do kraja ove sedmice okvalifikovati djelo, ali da se do danas do kraja radnog vremena tužilaštva, to nije desilo. 

Milorad Dodik ponavlja da je Branislav Borenović isplitizovao slučaj Dragičević i zloupotrijebio povjerenje Skupštine. Branislav Borenović odgovara tužbom protiv Milorada Dodika i Dragana Lukača za klevetu. Zasmetala mu je i izjava da je neovlašćeno proširio odbor, ali i da je pokazao da je politički nesposoban.

"Ja još nisam čuo niti jednu rečenicu šta je to za njih sporno u Izvještaju osim ovih brutalnih kvalifikacija, što je meni dalo za pravo da, naravno, tužim za klevetu i Dodika i Lukača i zatražim naknadu štete pred Sudom Republike Srpske, to sam uradio prije nekoliko dana", naglasio je Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora, PDP.

Ni Dodiku ni Lukaču nije problem da se sa Borenovićem nađu na Sudu. I danas mu poručuju da poslanici SNSD-a neće glasati za zaključke Anketnog odbora. Ponavljaju da je u Anketnom odboru sjedila osoba sa krivičnom prijavom za teško ubistvo, a da ključne osobe nisu ispitane.

"Nije zabilježeno u istoriji bilo koje zemlje da jedno lice koje ima potvrđenu krivičnu prijavu može da ispituje ljude iz vrha policije i Tužilaštva. Svakako, moraće da dokaže sve te svoje stavove na Sudu i biće mi drago da se pojavim na Sudu i ponovim sve ovo što sam već rekao na Anketnom odboru", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Predsjednik Srpske poručuje da razumije bol Davora Dragičevića i njegovu želju da se slučaj što prije riješi. Podsjeća i da institucije Srpske nikada nisu kvalifikovale slučaj prije nego što to uradi Tužilaštvo koje je za to jedino i nadležno. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.