PU Doboj

Manji broj krivičnih djela, saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda u julu

  • Извор: АТВ
  • 10.08.2023. 11:13

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u julu je evidentiran manji broj krivičnih djela, saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda i mira nego što je to bilo u istom mjesecu lani, istakli su danas predstavnici ove uprave na konferenciji za novinare.

U julu su evidentirana 63 krivična djela, što je za 33,7 odsto manje nego u istom mjesecu lani, broj saobraćajnih nezgoda manji je za 17,1 odsto, a narušavanja javnog reda i mira za 13,3 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao je da je evidentirano 47 krivičnih jela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 50 razriješeno, među njima su tri bila bila iz prethodnih mjeseci tekuće godine.

On je dodao da je u prošlom mjesecu evidentirano jedno krivično djelo privrednog kriminaliteta sa pričinjenom materijalnom štetom od 63.996 KM.

Jedna osoba ubijena u kafiću na KiM: Treće ubistvo za pet dana

Jedna osoba ubijena u kafiću na KiM: Treće ubistvo za pet dana

Nadležnom tužilaštvu podneseno je 47 izvještaja protiv 66 lica, od kojih je 19 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

U oblasti zloupotrebe droge evidentirano je 12 krivičnih djela i 36 prekršaja, a u posmatranom periodu lani šest krivičnih djela i 25 prekršaja.

Sušić je naveo da su pronađena tri ukradena vozila, te rasvijetljena četiri krivična djela šumske krađe i jedna iz ranijeg perioda.

Načelnik Sektora policije Јovica Žigić rekao je da su evidentirana 52 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je smanjenje za 13,3 odsto, a uhapšeno je 11 lica.

Žena umrla nakon ujeda krpelja

Žena umrla nakon ujeda krpelja

Evidentirane su 63 saobraćajne nezgode, u kojima je poginulo jedno lica, teže je povrijeđeno pet, a lakše povrede zadobilo je 35 lica.

Žigić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 390 vozača, od kojih 305 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Radinković ocijenio je zadovoljavajućom bezbjednosnu situaciju.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: